Министерството на правосъдието получи поздравления за забележителния напредък през последните

...
Министерството на правосъдието получи поздравления за забележителния напредък през последните
Коментари Харесай

МП отчита забележителен напредък в изпълнението на проектите на Норвежкия финансов механизъм

Министерството на правораздаването получи поздравления за забележителния прогрес през последните две години за осъществяването на плановете по Норвежкия финансов механизъм (НФМ). Това стана на съвещание на Комитета за съдействие на стратегия “Правосъдие ” в гр. Ставангер, Норвегия, в което участваха домакините от Норвежката корекционна работа, Норвежката правосъдна администрация, Министерството на правораздаването и вътрешните работи на Норвегия, Съветът на Европа и Офисът на финансовия механизъм.

Целта на съвещанието да се наблюдава напредъкът по всички 20 плана на Програма „ Правосъдие “ на НФМ 2014-2021 на обща стойност над 39 млн. евро, както и полемика за опциите за съдействие отсега нататък.

Със средства на НФМ в България се построява новият затвор село Самораново, чието строителство беше ускорено и се чака да бъде открит в границите на планувания период - април 2024 година

Ръководителят на Програмния оператор на Програма „ Правосъдие “ на НФМ - доктор Борислав Ганчев уточни, че българското държавно управление и общество прави оценка високо освен финансовата помощ, която се дава от норвежката страна, само че и опцията за обмяна на опит и положителни практики.

Домакините регистрираха, че предвид на осъществяването на плановете, България още веднъж се трансформира в благонадежден сътрудник за бъдещи програмни интервали.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР