Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна

...
Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна
Коментари Харесай

Даряваме зимни дрехи и обувки на Украйна от резерва на МО

Министерството на защитата ще даде безплатно на държавното управление на Украйна филантропична помощ, посредством Сухопътните войски на следните количества дрехи и обувки: 5000 броя полушуба с подплата; 5000 броя чеп с подплата; 5000 броя риза с дълъг ръкав; 5000 броя шапка; 5000 чифта обувки. Това реши Министерски съвет на днешното си съвещание.

Предвидените за даване движими движимости - дрехи и обувки, не съставляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи, прецизират от Министерски съвет.

Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества, топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон.

" Министерството на защитата споделя убеждението, че един от главните цели във всеки въоръжен спор е обезпечаването на съответни грижи за жителите.

Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от дрехи и обувки за потребностите на Българската войска и са изцяло годни за потребление ", допълват от МО.

Необходимите действия по организацията, подготовката, превозването и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на защитата и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за актуалната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР