Министерството на отбраната откри нов раздел на своя уебсайт, посветен

...
Министерството на отбраната откри нов раздел на своя уебсайт, посветен
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната разсекрети документи от Ялтенската конференция

Министерството на защитата откри нов раздел на своя уеб страница, отдаден на 75-годишнината от Ялтенската конференция сред водачите на трите страни от антихитлеристката коалиция. Резултатите от нея са от основно значение за образуването на следвоенната " архитектура " на международната сигурност, в частност за основаването на Организация на обединените нации, написа РИА " Новости ".

Конференцията се организира в Ялта на 4-11 февруари 1945 година. В нея вземат участие американският президент Франклин Рузвелт, английският министър председател Уинстън Чърчил и руският водач Йосиф Сталин.

Новият раздел, учреден на неповторими разкрити документи от фондовете на централния списък на военното ведомство, е продължение на активността на министерството на защитата, ориентирана към запазване и отбрана на историческата истина, противопоставяне на подправянето на историята и опитите за проверка на резултатите от Великата отечествена война.

Документите описват по какъв начин силите на руския Черноморски флот организират усърдна и всеобхватна подготовка за Ялтенската конференция.

" Организирането на сигурността на историческата среща на водачите на съюзническите страни по време на война, на територия, където към момента се водят кървави борби, изисква сериозна подготвителна работа освен за възобновяване на градската среда и инфраструктура ", изясняват от министерството на защитата.

Отбелязва се, че в установяването на надеждни връзки, разминирането на морската линия и брегова линия, отбраната на небето, сушата и морето край Ялта и организирането на празненства в чест на идването на високопоставените посетители, се включват доста хора, щабове, спецподразделения от разнообразни типове и родове войски.

В забележителна част от документите се разкрива по какъв начин е обезпечена отбраната на Ялта от всевъзможни вероятни опити за вражеска офанзива. Всичко това е осъществено взаимно с военните на Съединени американски щати и Англия.

Новият раздел показва и неповторими, непубликувани до момента фотоси от мероприятията, извършени по време на конференцията. " Посещението на Уинстън Чърчил до хълма Сапун, екскурзия на американски моряци до наблюдателната площадка, взаимни празници на британците и американците с героите на Черно море. От показаните фотоси ясно се вижда по какъв начин немско-фашистките окупатори са оставили курортния град ", споделят от министерството на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР