Министерството на отбраната и българската ПВО не са защитили въздушното

...
Министерството на отбраната и българската ПВО не са защитили въздушното
Коментари Харесай

Експерт: Възможно е пътниците на самолета калпазанин да са били с украински паспорти

Министерството на защитата и българската Противовъздушна отбрана не са защитили въздушното ни пространство . Това сподели пред Българска национална телевизия Ангел Борисов , някогашен основен контрольор по сигурността на полетите в Гражданската въздухоплавателна администрация.

Думите му бяха оспорени от военния министър Драгомир Заков , който изиска включване в ефира на публичната телевизия.
 Малък аероплан извършител от Унгария кацна у нас
Малък аероплан извършител от Унгария кацна у нас

Прелетял, съпровождан от изтребители, през Сърбия и Румъния

Според Заков ефирът на националната телевизия се употребява аз хибридни интервенции. " Запознат съм почти с неговата експертиза. Призовавам да се слушат формалните управляващи. Нека ефирът на Българска национална телевизия да не се всява суматоха измежду популацията - липса на отбрана на въздушното пространство, това са внушения ", сподели Заков.

Как изтребител се снишава на височина 500 км и какво се случва с двата самолета. Колегата (пилотът на изтребителя, вдигнат във въздуха - б.р.) си е приключил работата прелестно, самолетът е бил следен, маршрутът му е бил следен. Няма причина за терзание , сподели министърът.
 Самолетът пакостник единствено трябвало да се следи
Самолетът пакостник единствено трябвало да се следи

Още разискват кой ще охранява небето ни след приключване ресурса на МиГ-29

В отговор Борисов сподели, че водачът на изтребителя не е правил опит за контакт с нарушителя. " За какво е изхвърчал ", запита той.

Той изясни, че когато самолетът е наближил към нашата граница, той е бил наблюдаван от румънски изтребители, а управляващите у нас " се вършат, че не знаят или никой не ги е уведомил ".
 Самолетът извършител открит, само че без водач
Самолетът извършител открит, само че без водач

Летецът-тарикат се търси

За мен, този аероплан влиза на наша територия толкоз умерено, че взема решение да кацне, да си зареди бензин. След като идва към нашата граница, тези водачи работят с такава карта, както един цивилен аероплан няма детайлност, изясни Борисов. Той дефинира като неистина изказванието, че ниско летящ аероплан не може да бъде прихванат от изтребители.

" За мен е допустимо военните радари да са били изключени. Възможно е гражданският радар да не го забележи. Дайте записите да забележим по какъв маршрут е минал " , съобщи Борисов.
 Между Търговище и Шумен кацнал самолетът пакостник Обновена
Между Търговище и Шумен кацнал самолетът пакостник

В самолета не са открити следи нито от водач, нито от пасажери

" Защитата на нашата въздушна граница липсва " , безапелационен е той.

Това е един доста съществено квалифициран полет , добави Борисов. Според него, е допустимо водачите да са с украински паспорти, с цел да се приобщят към бежанците , сподели Борисов.

В отбрана на апела си да се слушат единствено формалните управляващи военният министър Драгомир Заков сподели, че специалистът Ангел Борисов не е водач. " Не съм бил водач ", удостовери и Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР