Министерството на образованието и науката тази сутрин бе генериран изпитен

...
Министерството на образованието и науката тази сутрин бе генериран изпитен
Коментари Харесай

Зрелостниците пишат по вариант 1 на матурата

Министерството на образованието и науката тази заран бе генериран изпитен вид номер 1 за днешния Държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Преди това отрасловият министър проф. Сашо Пенов сподели:

" Ще пожелая триумф, успокоение и разсъдък за зрелостниците, също по този начин и успокоение за техните родители и за всички заинтригувани към тях, които дружно с тях претърпяват днешния ден. Убеден съм в техните умения, уверен съм, че те ще се показват добре, тъй като дългия интервал на утайване на познания ще даде своите резултати. На добър час на всички! ".

47 654 са зрелостниците, позволени на днешната матура, която се състои се от три модула и е с дълготрайност четири астрономически часа.

Изпитът ще се организира в 750 учебни заведения в страната и ще стартира в 8:30 часа.

Резултатите от матурата ще бъдат оповестени до 9 юни.

Зрелостниците би трябвало да бъдат в изпитните зали най-малко 30 минути преди началото на изпита. Те би трябвало да си носят документ за идентичност и служебната записка за допускане, която може да бъде и на електронен притежател. Пише се с черен химикал. Изпитът е разграничен на 3 модула. Първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути.

И тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100, а изпитът ще се счита за изискан при изкарани най-малко 30. Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с уголемен свободен отговор.

Последният - 41-ви въпрос, включва писане на есе или интерпретативно съчинение, като за втора поредна година за тях ще има 2 обособени тематики.

Във вторник, 23 май ще, се организира втората наложителна матура по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас. На същата дата учениците от професионалните гимназии вместо втора матура ще положат държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР