Министерството на икономиката по заповед на министър Караниколов започва създаването

...
Министерството на икономиката по заповед на министър Караниколов започва създаването
Коментари Харесай

Изготвят програма за развитието на електрическата мобилност у нас

Министерството на стопанската система по заповед на министър Караниколов стартира основаването на междуведомствена работна група, чиято задача е да се създаде Национална стратегия с Пътна карта за развиване на електрическата подвижност в България до 2025 година и небосвод до 2030 година

Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на конференция в столицата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

По думите на Лъчезар Борисов в работната група ще вземат участие, както представители на бизнеса, по този начин и на институциите. Стана ясно още, че в пътната карта може да залегнат и съответни ограничения и тласъци за поощряване на електрическата подвижност. Той подсети, че в процеса по глобализиране към новите технологии е и създадената Концепция за цифрова промяна на българската промишленост (т.нар. Индустрия 4.0), на чиято база следва и правене на тактика, с която ще се дефинират действия в поддръжка на модернизацията. „ Всичко това е част от политиката на държавното управление към цифровизация, ниско въглеродна стопанска система и развиването на умните градове “, посочи той. Според него дигитализацията е неизбежна и тези процеси към този момент се следят и в България, стъпвайки на устойчива макроикономическа рамка.

В умозаключение заместник-министър Борисов акцентира, че когато приказваме за интелигентни градове, приказваме освен за стабилно градско развиване, само че и за интелигентно развиване на обществената, икономическата и екологична инфраструктура.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР