Министерството на финансите (МФ) извади бизнесмените Боян и Цветомир Найденови

...
Министерството на финансите (МФ) извади бизнесмените Боян и Цветомир Найденови
Коментари Харесай

Извадиха братя Найденови от списъка Магнитски

Министерството на финансите (МФ) извади предприемачите Боян и Цветомир Найденови от българския лист "Магнитски ". Това става на база решения на Върховния административен съд (ВАС).

Припомняме, на 8 октомври Върховен административен съд анулира "разпореждане № 5615 от 28.07.2021 година по адм. дело № 6653/2021 година на Административен съд – София-град и вместо него постановява да се преустановят фактическите дейности по поддържане на данните на Цветомир Найденов в Списък на физическите лица, „ асоциирани лица по смисъла на т. 1, писмен знак б) от Решение № 441 от 04 юни 2021 година на Министерски съвет на Република България, поддържан на интернет страниците на Министерство на финансите и на интернет страницата на Национална организация за приходите, осъществявани от длъжностните лица на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, които дават отговор за поддържането на Списъка на страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите, както и от страна на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Националната организация за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДА „ Национална сигурност “ като членове на Постоянната работна група, основана с РМС № 441/04.06.2021 година, както и от непрекъснатата работна група като групов орган “, като постановлението на съда не предстои на обжалване.

На 11 октомври Върховен административен съд взе същото решение и във връзка с Боян Найденов, като анулира "разпореждане № 6835/15.09.2021 година, постановено по адм. дело № 8518/2021 година по разказа на Административен съд–София град (АССГ), с което е отхвърлено настояването на Боян Найденов за неотложно преустановяване на неоснователните дейности на длъжностни лица от Министерство на финансите, Национална организация за приходите, Министерство на вътрешните работи и Държана организация „ Национална сигурност “, както и членовете на непрекъсната работна група, изразяващи се поддържане данните му в лист по т.1 от Решение №441/04.06. 2021 година на Министерския съвет /РМС/ ". Решението на Върховен административен съд още веднъж не предстои на обжалване.

От МФ се съобразиха със правосъдните решения и актуализираха българския лист "Магнитски ", който съдържаше 21 имена на физически лица, само че от през днешния ден те към този момент са 19.

На база тези решения на съда Стефан Найденов, който е в листата "Магнитски " по идентични аргументи като Боян и Цветомир Найденови, би трябвало неотложно да бъде изваден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР