Министерството на енергетиката с извънреден брифинг.В началото на месец април

...
Министерството на енергетиката с извънреден брифинг.В началото на месец април
Коментари Харесай

НИКОЛОВ ОБЯВИ: Енергийните доставки са гарантирани минимум за следващия месец

Министерството на енергетиката с ексклузивен брифинг.

" В началото на месец април е получено писмо от " Газпром Експорт " за метода на заплащане. Предприели сме всички нужни ограничения за подсигуряване на количествата и различни доставки ", това съобщи Министърът на енергетиката Александър Николов на ексклузивен брифинг по отношение на доставките на съветски газ за България.

" Поискано е правно мнение по съществувания контракт. Министерството на енергетиката навреме е уведомило енергийните регулатори на Европейски Съюз.

" На 26 април през вчерашния ден е получено писмо за прекъсване на доставките към България, което би трябвало да се удостовери до няколко минути, в случай че има такова решение. Изводите са следните - България е предан сътрудник по съществуващия контракт, а заплащанията са контрактувани в долари ", акцентира той.

И добави, че страната ни може да покаже фактури по отношение на заплащанията към контракта.

" България няма да води договаряния под напън. България не се продава и поддава на каквато и да е цена на какъвто и да е търговски контрагент. За природния газ сега е видно, че необятно прокламираните енергийни планове не могат да обезпечат енергийната сигуност на България ", добави той.

" Енергийните доставки са обезпечени най-малко за идващия месец. Това не значи, че по-късно ще има проблеми. Това, което сме създали е, че сме подсигурили нужните количества. Ще се търси вид с Европейски Съюз за общи доставки ", акцентира Николов.

" България е предан сътрудник към всички прилежащи страни, България не е Русия ", съобщи той по отношение на настояванията за прекъсване на " Турски поток ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР