Министерството на енергетиката публикува опровержение на информацията, че Росен Христов

...
Министерството на енергетиката публикува опровержение на информацията, че Росен Христов
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката отрича да е отменял решенията за гръцката газова връзка

Министерството на енергетиката разгласява опровергаване на информацията, че Росен Христов е отменил решение на предшественика си Александър Николов за назначения в ICGB - компанията-оператор на гръцкия интерконектор.

Твърдението, че това е станало с негова заповед на 3 август, беше оповестено в публикация във, като същата информация беше публикувана в по-рано в петък.

От МЕ обаче настояват, че " енергийният министър Росен Христов по никакъв метод не е отменял назначенията в " Ай Си Джи Би " АД. Няма нито заповед, нито протоколно решение за прекъсване на вписването ".

Те показват, че отводът е пристигнал от Агенцията по вписванията поради неизпълнени административни условия, изчезнали наложителни документи като решение на националните регулаторни органи за утвърждение на взетите решения, както и " фрапиращи правописни неточности в изписването на името на новия член на УС на сдружението " - съгласно " Капитал " в един от документите е посочен " Георгиус ", а в различен - " Джордж " в името на гръцки член на надзорния съвет.

От Министерството на енергетиката декларират, че цялата документи по двата опита за регистриране е направена и импортирана на 29.07.2022 година – 1 ден преди крайния период и 3 дни преди встъпването на служебното държавно управление.

" Категорично заявяваме, че новото управление на Министерство на енергетиката освен не блокира новата газова връзка с Гърция, а в противен случай – влага всички запаси за бързото премахване на многото дефекти и забележки, които получихме в завещание. За последните денонощия целият развой е на ръчно ръководство ", се споделя в известието им.

Позицията на МЕ излиза няколко часа откакто бяха свикани два митинга против служебното държавно управление поради намеците, че се готвят нови договаряния с " Газпром " и поради информацията, че гръцката газова връзка ще се забави за следващ път.

Проблемът с евентуалното отсрочване на работата на интерконектора е сериозен, тъй като той може да стане маршрутът за увеличени доставки на газ от Азербайджан към България и вероятно облекчение на високите цени на горивото.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР