Министерство на здравеопазването разработва проект за остойностяване на клиничните пътеки

...
Министерство на здравеопазването разработва проект за остойностяване на клиничните пътеки
Коментари Харесай

Разработват нова схема за заплащане на лекари и сестри

Министерство на опазването на здравето създава план за остойностяване на клиничните пътеки и въвеждане на коефициенти за тежест и съпътстващи болести, които да диференцират заплащането по всяка пътека.

Това оповестява здравният министър проф. Христо Хинков на депутатски въпрос по кое време ще е подготвена наредбата за остойностяването на лекарския труд и правила за образуване на лекарската заплата.

По отношение на медицинските експерти също се плануват редица ограничения, в това число подготовка на промени в кадровата политика за обезпечаване на повече лекари – повишение на привлекателността на медицинските специалности и поощряване на по-балансирано систематизиране на здравните експерти на територията на страната посредством основаване на Национален фонд.

Предвидени са и вложения в построяването на амбулатории за персонални лекари и други медицински експерти в дребните обитаеми места, в които да бъдат разкрити амбулатории за извънболнична помощ.

Предлагат мобилни кабинети да вършат прегледи

Целта на ограниченията е да се вкара съразмерно и заслужено остойностяване на медицинските действия, както и механизъм за поощряване повече хора да учат тази специалност, излиза наяве от отговора на министъра.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР