Министерство на правосъдието е възстановило на Фани Белнейска разходите по

...
Министерство на правосъдието е възстановило на Фани Белнейска разходите по
Коментари Харесай

Държавата плати 2960 лв. на майката на сестрите Белнейски

Министерство на правораздаването е възстановило на Фани Белнейска разноските по делата против килъра на двете дъщери Росица и Христина.
Миналата година почернената майка е получила 2960 лева, откакто е показала фактури за направените от нея разноски по правосъдните процеси против Лазар Колев, заяви "Марица ".
Сумата е била изплатена от Министерство на правораздаването на две вноски. Фани Белнейска до този миг не е получава друго обезщетение.
Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 година Телата им бяха открити няколко дни по-късно в местността "Грамадите " сред Пещера и Брацигово.
През май 2014 година Върховният касационен съд дефинитивно осъди на пожизнен затвор без право на подмяна подсъдимия за двойното ликвидиране Лазар Колев. Според висшите магистрати Колев е работил при изискванията на рисков рецидив, с особена свирепост и съзнателно е умъртвил сестрите.
Майката на убитите девойки обаче твърди, че Лазар Колев е имал съизвършител, който ще остане ненаказан.
Осъденият би трябвало да заплати общо 200 000 лв. на майката, само че до през днешния ден Фани Белнейска не е получила нито лев от тези пари. Преди три години, през февруари 2015 година, от инфаркт умря брачният партньор й Стоимен Белнейски. След гибелта му, Фани и осиновената им щерка Мария живеят със скромната заплата на вдовицата и с пенсията, която момичето получава от умрелия си татко.
Двете даже бяха застрашени да останат без покрив над главите си, защото жилището, в което живеят, е благосъстоятелност на БДЖ. Договорът за прилагане изтича през 2021 година. За да останат майката и дъщерята в него, апартаментът трябваше да бъде закупен. Фани Белнейска обаче не разполагаше със средства за това. Оказва се, че казусът е решен.
Апартаментът, в който живеем, към този момент е моя благосъстоятелност. Изтеглих заем, който сега погасявам, описа Фани Белнейска. Тя добави още, че въпреки и мъчно, двете с щерка Мария се оправят и свързват двата края. С заплатата си дамата заплаща вноските по заема и сметките. С пенсията, която получава Мария, пък двете претърпяват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР