Министерство на икономиката не продава оръжия, а министърът на икономиката

...
Министерство на икономиката не продава оръжия, а министърът на икономиката
Коментари Харесай

Никола Стоянов уверява, че не е продал нито едно оръжие на Украйна

Министерство на стопанската система не продава оръжия, а министърът на стопанската система е ръководител на комисията, която издава позволения за продажба на оръжия. Много контракти забавихме, като най-често минаваха през комисията и промени в цените. Трудно е да се направи границата какъв брой оръжия са продадени по време на ръководството на служебното държавно управление. Това съобщи някогашният длъжностен министър на стопанската система Никол Стоянов пред БиТиВи.

По думите му разликата сред едно служебно и постоянно държавно управление е, че постоянното има болшинство в Народното събрание и могат да моделират нещата по този начин, както те считат за добре. Нито едно позволение за продажба на оръжия не е издадено към Украйна по време на работа на служебния кабинет . 15-20% се е оскъпила българската продукция на оръжия до крайната дестинация, уточни Стоянов, който недоумява по какъв начин постоянното държавно управление ще махне медиаторите в продажбата на оръжия.

ВМЗ-Сопот работа към този момент доста по-добре, регистрира Никола Стоянов. В момента и Кинтекс са обезпечени с контракти и работят добре.

Стоянов увери, че е оставил подредено министерство, успокоена администрация, сдружения с транспарантни състезания, тъй че е оставил една добра база на постоянния министър на стопанската система Богдан Богданов.

По отношение преодоляването на инфлацията и въвеждането на Закон за надценката, Стоянов не е чул коментар от постоянната власт по закона. Има потребност от подобен закон и българските консуматори го заслужават, настоя някогашният длъжностен министър на стопанската система. Инфлацията към този момент върви добре с помощта на доста стъпки на служебното държавно управление в региона на силата . Все още е доста висока инфлацията и борбата не е извоювана дефинитивно, предизвести Никола Стоянов.
 Тагарев: Украйна не е употребила българско оръжие против Белгород
Тагарев: Украйна не е употребила българско оръжие против Белгород

Дадените на Украйна оръжия са според споразумението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР