Министерствата на вътрешните работи (МВР) и на спорта (ММС) ще

...
Министерствата на вътрешните работи (МВР) и на спорта (ММС) ще
Коментари Харесай

МВР и министерството на спорта ще затягат контрола за достъп до футболни мачове

Министерствата на вътрешните работи (МВР) и на спорта (ММС) ще подхващат ограничения за справяне с футболното безчинство. Според институциите плануваните в правилника на БФС санкции при произшествия не способстват за превъзмогване на казуса.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов и зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, като разискаха правенето на обща тактика против вандализма по време на футболни мачове. Срещата пристигна в деня след мача сред ЦСКА и " Левски ", на който служител на реда пострада тежко след хвърлена бомбичка.

Сега " Левски " е изправен пред наказване за три мача без аудитория. Според Министерство на вътрешните работи и ММС обаче затварянето на игрища и лишаването от семейства на футболни клубове не са решението на казуса с футболното безчинство.

Решено е Министерство на вътрешните работи да изготви рекомендации към ММС, които да обезпечат усилване на контрола на достъпа и персонализация на лицата, които имат достъп до футболните събитие. Следващата стъпка ще бъде организирането на работна група сред представители на Министерство на вътрешните работи, ММС, БФС и двете парламентарни комисии – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, като първото ѝ съвещание ще е в петък.

Целта е да се приготвят ефикасни законодателни промени, които да доведат до усилване на персоналната отговорност, оповестиха от министерството на спорта. Ще се създадат и промени в Наредбата за лицензиране на стадионите и спортните уреди и в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Националният стадион " Васил Левски " ще бъде оборудван със система за надзор на достъпа, с цел да може да поеме главните рискови футболни срещи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР