Министерствата на образованието и на енергетиката ще търсят допълнителни средства

...
Министерствата на образованието и на енергетиката ще търсят допълнителни средства
Коментари Харесай

Две министерства търсят средства за компенсиране на високите сметки в студентските общежития

Министерствата на образованието и на енергетиката ще търсят спомагателни средства за компенсиране на високите сметки за ток в студентските общежития в цялата страна. Дали ще има такава опция, ще стане ясно след диалози с Министерството на финансите. Около това решение се сплотиха на среща просветният министър  Николай Денков, заместник-министрите на енергетиката Ива Петрова и Пламен Данаилов и представители на Националното посланичество на студентските препоръки.

В момента висшите учебни заведения могат да се възползват от помощта, която Министерството на енергетиката отпуска за небитови консуматори. Тя е в размер на 130 лв. за мегаватчас за декември и до 75% от повишената цена над базовата, само че не повече от 250 лв. за януари. Тази помощ ще бъде изплатена вкупом през февруари и ще понижи сметките за декември и януари.

С търсените от МОН и Министерството на енергетиката спомагателни средства сметките за ток на студентите биха се доближили оптимално до тези на семействата, показват от МОН.

Ако бъдат открити още пари за обезщетения, те ще се провиснал с разпореждане на Министерски съвет.

Университетите ще получават финансиране на два стадия, като при първия би трябвало да се компенсират сметките за декември и януари, а при втория - за идващите два месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР