Министерският съвет прие Решение за участието на Република България в

...
Министерският съвет прие Решение за участието на Република България в
Коментари Харесай

България ще участва в 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура 

Министерският съвет одобри Решение за присъединяване на Република България в 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се организира от 20 май до 26 ноември 2023 година в гр. Венеция, Италия.

Министерството на културата ще реализира цялостната организация на присъединяване в ревюто, като разгласи и организира конкурс за кураторски план, дефинира състава на журито и разгласи резултатите от извършения конкурс.

Министерството на културата ще дефинира народен комисар за присъединяване на Република България в 18-то издание на Венецианското биенале за архитектура, който ще бъде претрупан с контрола на плана за национално присъединяване и ще носи отговорност за реализацията му при съблюдаване на разпоредбите и периодите на ревюто, законодателството на страната хазаин, както и българското законодателство.

Участието на страната в сходен интернационален конгрес в региона на архитектурата е от голяма важност за стимулиране освен на разговора сред обособени създатели, само че подкрепя одобряването на интернационалното съдействие в региона на културата като фактор за издигане на интернационалния престиж на България и потреблението на нейния потенциал за реализиране на значими външнополитически цели и цели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР