Министерският съвет прие решение, с което дава съгласие бригаден генерал

...
Министерският съвет прие решение, с което дава съгласие бригаден генерал
Коментари Харесай

Окончателно: Правителството освободи Красимир Станчев от НСО

Министерският съвет одобри решение, с което дава единодушие бригаден военачалник Красимир Станчев да бъде освободен от длъжността шеф на Националната работа за защита.
Оставката на Станчев пристигна след случая в " Росенец " и изказването му, че президентът Румен Радев обществено му е отказал съдействие.
В обществените мрежи бе публикувано видео, на което се вижда борба сред охранители и водача на " Да, България " Христо Иванов и общинския консултант от Бургас Димитър Найденов.
Повод за абсурда бе опит на двамата представители на партията да слязат на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли. Територията от години е недостъпна, защото на нея се намира огромният почивен комплекс, свързван с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
В позиция тогава от НСО обявиха, че " Националната работа за защита (НСО) отхвърля да бъде въвличана в политически акции, без значение от техните подбуди ".
Няколко дни по-късно Красимир Станчев подаде оставка като началник на НСО. Първо оставката му изиска президента, по-късно и ГЕРБ.
" След общественото откриване на информация, обвързвана с оперативната активност на службата и декларативният отвод от съдействие, което одобрявам за акт на снемане на доверието към себе си от страна на структури сътрудници в оперативната работа на НСО, както и от страна на президента, заявих пред Президента на Републиката волята си да се отдръпва от длъжността Началник на Националната работа за защита ", съобщи в позиция Станчев при започване на юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР