Министерски съвет трябва да внесе доклад в парламента за актуалното

...
Министерски съвет трябва да внесе доклад в парламента за актуалното
Коментари Харесай

Парламентът задължи правителството да докладва за състоянието на оградата по границата

Министерски съвет би трябвало да внесе отчет в Народното събрание за настоящото положение на оградата по границата и съпътстващата я инфраструктура и осъществените действия и обвързваните с тях разноски, заложени в бюджета за предходната година. Това реши Народното събрание.

Докладът би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до 1 месец, а предлагането бе на ПГ на ГЕРБ по отношение на разискванията с министър Стефан Янев, на които той присъстваше, само че не взе думата за изявление.

Разискванията обаче бяха мотив за замяна на реплики сред Христо Гаджев от ГЕРБ и Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

Председателят на Комисията по защита и народен представител от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров сподели, че Българска социалистическа партия ще поддържа предлагането за отчет и уточни още, че не схваща смисъла от днешното обсъждане. " На въпросите, които поставяте през днешния ден на министъра и в частност в плана на решение, към този момент е отговорено на 28 януари в тази зала ", сподели още Атанас Зафиров. Той уточни, че схваща загрижеността си на сътрудниците и я дефинира като похвална.

Според него още по-похвална е щяла да бъде, в случай че са показали същата угриженост преди към пет години, когато са се налели запаси в тази ограда с очевидно неефективна функционалност. " Тази тематика е за прокуратурата ", съобщи още Зафиров.

Христо Гаджев му отговори, че той не е загатнал за метода и цените, по които е стартирано оградното оборудване през 2013 година по време на кабинета " Орешарски " . И там имаше сигнали от прокуратурата. В последна сметка, който има подозрения за нарушавания и нередности, знае какво би трябвало да направи, а точно да алармира способените органи. Също по този начин няма да приказвам за 140 мигранти, хванати от началото на годината ", сподели още Христо Гаджев.

По думите му този отчет не касае единствено Министерство на защитата, а Министерство на вътрешните работи и няколко държавни организации и би било добре да се получи общата картина, тъй като е национално отговорно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР