Министерски съвет одобри допълнителни финансови средства към план-сметката за предсрочните

...
Министерски съвет одобри допълнителни финансови средства към план-сметката за предсрочните
Коментари Харесай

План-сметката за изборите плюс видеонаблюдението става 93.5 млн. лв.

Министерски съвет утвърди спомагателни финансови средства към план-сметката за предварителните парламентарни избори на 2 април с близо 6.5 млн. лева за видеозаснемането и видеонаблюдението. Така общата проект сметка за изборите става 93.5 млн. лева Новината заяви служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров на брифинг в Министерски съвет.

По думите му тези средства ще послужат освен за доставката на техническите устройства, само че за осведомителните технологии - осведомителна съгласуваност, създаване на осведомителна система за видеонаблюдението и видеозаснемането и следващо предпазване на видеозаписите.

Такова допълнение се прави, тъй като в първичната план-сметка не са били включени дейностите по видеонаблюдение и видеозаснемането.

Тодоров уточни още, че материалите за видеонаблюдението и видеозаснемането би трябвало да бъдат съхранявани офлайн, тъй че да могат да бъдат налични за всички, които желаят да ги прегледат. Освен това ще бъде основан умишлен уебсайт, който ще бъде друг от уеб страницата на ЦИК или от уеб страницата на Информационно обслужване, с цел да се подсигурява сигурността на информацията, която ще бъде предавана, сподели още отрасловият министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР