Министърът за завършилото българско европредседателство Лиляна Павлова ще поеме организацията

...
Министърът за завършилото българско европредседателство Лиляна Павлова ще поеме организацията
Коментари Харесай

Бойко намери нов пост за ЛилитУ! Ще отговаря за Китай!

Министърът за приключилото българско европредседателство Лиляна Павлова ще поеме организацията по основаването и ръководството на бъдещия Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Това е предложил министър председателят Бойко Борисов на китайския министър председател преди Ли Къцян да си замине от България след вчерашната среща на върха в София във формата 16+1 - държавни и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, заяви БНР.

"Успяхме да реализираме огромни резултати освен в двустранните ни връзки. Срещата на върха на "16+1 " също дава подтик за съдействие на едно по-високо равнище ", декларирал Ли Къцян, представен от държавната ни пресслужба.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че това е най-хубавият избор, написа dnevnik.bg

Вчера Китай изиска от премиера Бойко Борисов в България да бъде основан "изследователски център ", който да изследва законите и разпоредбите на Европейски Съюз и да помогне на китайския бизнес да натрупа знания за Европа. Предложението пристигна от китайския министър председател Ли Къцян при започване на срещата с водачите от Централна и Източна Европа. Във встъпителния си коментар Борисов също загатна центъра и го разгласи като "предложение за проучване и консултация със законодателство на Европейски Съюз за китайските компании ".

За същия - Глобален център за партньорство на страните от ЦИЕ и Китай - Ли беседва и с президента Румен Радев.

Днес Лиляна Павлова разяснява, че в идващите шест месеца ще се разисква по какъв начин да се структурира този център за партньорство сред 16-те страни от Централна и Източна Европа и Китай. По-голямата стъпка обаче ще е да убедим останалите страни да одобряват този метод, добави тя. Трябвало да бъдат уверени някои от останалите страни, които са скептични към този формат "по отношение на делене, правила и процедури ".

На няколко пъти Павлова акцентира, че спазването на европейските правила и законодателство ще е в основата на работата на този център. А това, че тя се чака да оглави работата по основаването на центъра, трябвало да е гаранция за прецизното съблюдаване на европейските правила.

Китай, искайки да си разшири бизнеса и да си отвори вратата към Европа, е подготвен да направи промени, означи Лиляна Павлова. Сега в хода на образуването на бъдещия център ще се разисква по какъв начин Китай ще преструктурира бизнеса и връзките си с Европа, с цел да дават отговор те на европейските правила.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР