Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде

...
Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде
Коментари Харесай

Лиляна Павлова даде показания пред следствието за НДК!

Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде показания пред следствието в качеството си на очевидец по следствието за злоупотреби в НДК, съобщи Българска национална телевизия. " Дадох показания, такива каквито са моите претекстове и причини, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо друго ", декларира Павлова. " Нека оставим прокуратурата да си свърши дейностите. Аз считам, че като принципал съм подхванала всички нужни дейности и съм дала своите причини и своите следствени показания като очевидец. Така че, дано да си свърши прокуратурата работата. "

Вицепремиерът Томислав Дончев към този момент беше разпитан от прокуратурата по следствието за нецелево разходване на средства за европредседателството от някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Вежди Рашидов също ще бъде извикан за пояснения като някогашен принципал на НДК. Ако прокурорите преценяват, че е належащо, ще извикат на разпит и още членове на Министерски съвет.


Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова е безапелационна, че в случай че се съберат доказателства за виновност и на други лица, прокурорите от отдел " Антикорупция " ще издигнат още обвинявания.

Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош към този момент публично е обвинен. Той ще дава отговор за нецелево консумиране на 1.7 млн лева, отпуснати на НДК за подготовката за българското председателство на Европейския съюз, както и за занемареност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР