Политиците в РСМ да разберат, че предизборната кампания приключиКой е

...
Политиците в РСМ да разберат, че предизборната кампания приключиКой е
Коментари Харесай

Радев: Не намирам основания за промени в ръководството на НСО

Политиците в РСМ да схванат, че предизборната акция завърши

Кой е отговорен и какви са били условия, би трябвало да изяснят способените органи. Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като е написан с кръв. Трябва да се съблюдава изключително от политиците, които следва да дават образец.

Това сподели президентът Румен Радев във връзка пътния случай край Аксаково с присъединяване на кола от НСО, при който почина един мъж. Държавният глава изрази съболезнования към фамилията на жертвата.

" Аз в никакъв случай не приканвам водачите ми да карат бързо. Те са експерти и преценят ", безапелационен бе Радев.

Той сподели още, че произшествия е имало през всички години, откогато НСО съществува, и то много по-тежки. " Не намирам учредения да има промени в управлението на службата ", сподели още президентът.

По мотив идното изключително съвещание на Народното събрание Радев разяснява, че най-вероятно Народното събрание ще бъде използван за предизборна естрада.

" На фона на всички нелепи промени в Конституцията доста гласове споделиха, че има най-малко едно позитивно нещо - че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт. Парламентът, видяхме - нито работи, нито реализира надзор. Видяхме го в тази ситуация с основателните искания на академичната общественост ".

Президентът прикани Северна Македония да съблюдава договорите за добросъседство.

" Пътят на страната за Брюксел минава през София. Надявам се политиците в РСМ да схващат, че предизборната акция завърши и в случай че деструктивното им говорене и държание прерасне в действителни дейности, ще тласнат страната си към изолираност, надалеч от Европейски Съюз, което е в ущърб на страната. България и Гърция им споделиха, че преговорната рамка би трябвало да се извършва, както и двустранните контракти ", акцентира Радев.

" Въпросът не е единствено двустранен, би трябвало да се съблюдават правата на индивида и да няма дискриминация. Това докара до изискването да има конституционни промени за отбрана на правата на македонските българи ", напомни той. 
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/451585790750474
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР