Министърът на земеделието отговори на заявката за нови протестни действия

...
Министърът на земеделието отговори на заявката за нови протестни действия
Коментари Харесай

Кирил Вътев даде заявка, че земеделците ще получат всички субсидии

Министърът на земеделието отговори на поръчката за нови протестни дейности на фермерите, защото в Държавен фонд " Земеделие " за следващата година не са заложени средства за по този начин наречената украинска помощ. Кирил Вътев даде увещание, че средствата ще бъдат открити.

Той даде поръчка, че земеделците ще получат всички дотации, които им се поставят по закон. В началото на месец декември от фонд " Земеделие " са изплати над 5 милиона лв. на земеделските стопани, които бяха достигнали тавана по украинската помощ за 2023 година Това стана допустимо, откакто таванът беше нараснал от 250 на 280 000 евро. В Бюджет 2024 пък са заложени 500 милиона повече за земеделците.

" Няма да отстъпим от настояването за тези средства, тъй че дано всички аграрни стопани да бъдат спокойни. Така както намерихме пари да платим втория транш, намерихме пари и за de minimis, намерихме парите и за нараствания таван, по този начин ще намерим и решение за средствата за подпомагането в резултат на загубите от войната в Украйна ", уточни министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР