От днес, 13 май, Министерството на земеделието и храните ще

...
От днес, 13 май, Министерството на земеделието и храните ще
Коментари Харесай

Агроминистерството пусна информационна кампания за директните плащания

От през днешния ден, 13 май, Министерството на земеделието и храните ще организира осведомителна акция за директни заплащания 2024 година за земеделските производители от цялата страна. Дискутираните тематики ще бъдат свързани с новите моменти в изискванията по интервенциите за директни заплащания и подаването на заявки.

Целта е специалистите да показват измененията при обезщетителните ограничения и интервенции в региона на околната среда, агроекологията, биоземеделието и хуманното отношение към животните.

В рамките на акцията фермерите ще бъдат осведомени с новостите в Стандартите за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение (ДЗЕС) и предварителна конвенционалност.

Кампанията по директните заплащания за 2024 година започва в края на април. Земеделските стопани могат да обрисуват площите си, декларират животни и схеми за подкрепяне в Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК) до 24 юни 2024 година. Фермерите следва да подават заявките си, без да ги завършват, в общинските служби по земеделие.

Кампанията потегля през днешния ден в Пловдив, Пазарджик, Плевен и Ловеч и ще продължи в останалите области до 22 май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР