Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на
Коментари Харесай

Министър Вътев и министърът на горското стопанство на Конго обсъдиха научното сътрудничество

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на горското стопанство на Република Конго Розали Матондо разискаха опциите за съдействие в областта на науката, както и общи начинания в горския бранш на среща в Министерство на земеделието и храните, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Министър Матондо осведоми, че е провела среща с представители на Института по растителни генетични запаси в град Садово. Тя уточни, че вследствие на диалозите е реализирано съглашение Селскостопанска академия да даде български сортове семена, които да се употребяват в земеделието в Република Конго. Двамата министри дискутираха и проблемите, свързани с запазване на биоразнообразието.

Друга тематика на срещата бе развиването на комерсиалните взаимоотношения в региона на земеделието. " Търговията ни със аграрни артикули е алегорична и е добре да помислим в посока увеличение на пазарния продан “, сподели министър Вътев. Той показа опциите на българското зърнопроизводство, консервната индустрия, производството на семена и качествените локални артикули.

На срещата бяха разисквани хрумвания за общи начинания в горския бранш. Министър Вътев разяснява, че има разлика в горските екосистеми в двете страни, само че за науката няма граници. В тази връзка бе подложен въпросът за усилване на партньорството в региона на горското стопанство, с отчитане на въпросите за стабилно ръководство на горите, предпазване и обогатяване на биологичното многообразие.

Участие в полемиката взеха заместник-министрите на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев, както и акад. Атанас Атанасов и проф. Иван Палигоров, които показаха подготвеност за бъдещо партньорство в научно-изследователската активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР