Още едно кученце от Приюта за безстопанствени животни в село

...
Още едно кученце от Приюта за безстопанствени животни в село
Коментари Харесай

Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време на кампанията Подай ръка - спаси лапа

Още едно кученце от Приюта за безстопанствени животни в село Каменар откри своя собственик по време на акцията " Подай ръка – избави лапа “. На полянката под Пантеона в Морската градина през вчерашния ден се събраха десетки гости, доброволчески и неправителствени организации, деца, феновете на животните и жители, с цел да поддържат самодейността на Ротаракт клуб – Варна, съорганизирана от Община Варна.

Кампанията " Подай ръка - избави лапа " се организира за трети път, като тази година мина под мотото " Осинови порода " обич “. Цел на акцията е да предизвиква осиновяването на животни от Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, да се разпространява съответната грижа за кучетата, както и да промени в позитивна тенденция отношението на хората към осиновяване на бездомни животни. На събитието специфични посетители бяха и част от кучетата от Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар, които чакат своите бъдещи стопани. Присъстваха и фамилии, които към този момент са осиновили куче от подслон, които споделиха своя опит и описаха за живота си с домашните любимци. Ученици от Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн бяха изработили особено за случая аксесоари за отдих на животните.

Кметът Благомир Коцев се включи в самодейността със своя домакински любим, който също е избавен от улицата. По време на събитието за посетителите имаше проведени къси беседи за кастрация на кучета, осиновяване и справяне със страха от четириногите. Треньорът Тодор Ангелов от Dream Dogs Bulgaria направи благотворителна групова подготовка. Боряна Димитрова от " Ние с кучето " изнесе сказка " Феноменът непослушното куче " и " Как да се срещнем с куче? ". През целия ден, до късния следобяд имаше атрактивни демонстрации с кучетата и техните стопани, игри и интеракции с животни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР