Кметът на Варна Благомир Коцев изненада бегачката Силвия Кьосева, като

...
Кметът на Варна Благомир Коцев изненада бегачката Силвия Кьосева, като
Коментари Харесай

Силвия, която бяга от Дуранкулак до Резово, мина през Варна. Срещна се с кмета Коцев

Кметът на Варна Благомир Коцев изненада бегачката Силвия Кьосева, като я посрещна с орден за самодейността на входа на Морската градина, по време на пробега й по българското Черноморие. Вчера в 17:00 часа Силвия Кьосева дойде в центъра на морската столица бягайки, с цел да приключи втория стадий от своето персонално предизвикателство.

Силвия Кьосева е фен бегач и е подхванала тази персонална самодейност, за да разпространява българските крайбрежия и морски градове с изключение на като известна локация за летен отдих, само че и като дестинация с огромен капацитет за състезателен туризъм. Начинанието на Силвия Кьосева е под надпис 1 SEA (Едно море) и тя възнамерява да пробяга за 6 дни 400 км - от най-северната географска точка край Дуранкулак, до най-южната край Резово в 6 стадия, бягайки приблизително по 65 км дневно. Вчера тя приключи втория стадий от своето тичане с идея по маршрут Българево – Варна. С нея пътуват оператор и фотограф, с цел да покажат българското крайбрежие в друга светлина и вероятност. 

Силвия Кьосева има вяра, че е време деленето по всевъзможни критерии – на южно и северно Черноморие, на известни и по-уединени дестинации, да бъде загърбено, тъй като без значение на кое крайбрежие е човек, морето е едно. Предприема самодейността " Едно море " с убеждението, че делбата на българското Черноморие на Северно и Южно, на известни и непопулярни дестинации, би трябвало да бъде прекратена. Пред кметът Благомир Коцев Силвия Кьосева показа, че по време на вчераштия - неделен, пробег за нея се е развенчал митът, че северното Черноморие е презастроено. По думите по пътя от Българево до Варна, тя се е насладила на извънредно красиви места и гледки.

Днес Силвия Кьосева ще продължи да бяга от Варна на юг, с цел да разпространява българското Черноморие. Инициативата " Едно море “ ще приключи своят финален 6-ти стадий на 16 май в Резово. По пътя си Силвия среща огромна поддръжка и почитатели, подкрепена е и от редица неправителствени организации, от локалните управляващи, доста запалянковци и любители-бегачи следват образеца й и я съпровождат по време на другите стадии от бягането. На доброволни начала са проведени подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в самобитния маратон, бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану-каяк или различен метод на напредване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР