Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов поиска оставката на шефа

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов поиска оставката на шефа
Коментари Харесай

След скандален репортаж: Здравният министър поиска оставката на шефа на столична болница

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов изиска оставката на шефа на Четвърта градска болница в София след репортаж на Българска национална телевизия, показващ по какъв начин минава едно дежурство на Спешната помощ по време на коронавирусната пандемия.
" Настоявам кмета Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – виновен е мениджърът на лечебното заведение ", безапелационен е проф. Ангелов, който няколко пъти е изгледал репортажа.
Въпреки настояванията на незабавните медици, ръководителят на болничното заведение отхвърля да одобри пациент с ковид и със съществени признаци, принуждавайки го да чака с часове в колата за спешна помощ. Накрая един от лекарите взема решение да одобри болния на своя персонална отговорност.
 Вече има и разкази по какъв начин при утежняване на Коронавирус у дома оставаш там, тъй като е по-добре Вече има и разкази по какъв начин при утежняване на Коронавирус у дома оставаш там, тъй като е по-добре
Че здравната ни система очевидно не е способна да се оправи с COVID-19, от дълго време наподобява явно. Разказът на Боряна Николова пред Нова те...
" Министерството е споделило още при започване на пандемията " тест за коронавирусна зараза не може да е изискване за хоспитализация ". Правило! ", написа Костадин Ангелов в профила си във Фейсбук.
" Има шефове на лечебни заведения, които не престават да се вършат на неразбрали, няма писмена диря по какъв начин желаят от хората проби, което обезсмисля всякаква инспекция. В съответния случай даже приказваме за потвърден COVID-19 ", уточни здравният министър.
Проф. Костадин Ангелов се закани да лиши от държавно финансиране лечебните заведения, които отхвърлят да одобряват заболели от ковид. " За отказващите да открият кревати – въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, " чиста болница ", само че без обществено финансиране ", написа министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР