Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев прие първите линейки по инвестиционния

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев прие първите линейки по инвестиционния
Коментари Харесай

Кирил Ананиев прие първите линейки по инвестиционния проект за модернизация на Спешна помощ

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев одобри първите коли за спешна помощ по капиталовия план за рационализация на незабавната помощ.

Директорът на "София франс ауто " Стоян Желев връчи ключовете на министър Ананиев на първите два санитарни автомобила. Те ще останат в София за потребностите на Центъра за незабавна здравна помощ. От март ще стартира регулярна доставка на останалите коли за спешна помощ.

"Щастлив съм, че в навечерието на Рождество Христово сме дружно тук, с цел да създадем първата действителна крачка към осъществяването на капиталовия план за рационализация на незабавната помощ ", сподели министър Ананиев.

"Днес одобряваме двата вида коли за спешна помощ - B и C, като единият вид е за транспортиране, в началото лекуване и наблюдаване на болния, а вторият - за интензивно лекуване и наблюдаване ", добави той. По думите му до 2021 год. ще бъдат получени 280 коли за спешна помощ. "Този план е на стойност 164 млн.лв., обгръща освен доставка на общо 400 коли за спешна помощ, а и съоръжение и ремонт на филиали, центрове и незабавни приемни отделения ", напомни министър Ананиев.

"В центровете ще има модерна здравна техника, тъй че личният състав и пациентите да се усещат в действителност обгрижени ", увери той.

Ананиев благодари на Европейската комисия, която е направила всичко допустимо за реализирането на плана и добави, че планът е бил утвърден от Европейска комисия без никакви забележки.

Деница Николова, заместник-министър на районното развиване и благоустройството сподели, че няма по-щастлив ден от този за цялата оперативна стратегия, тъй като с резултатите от през днешния ден можем умерено да мислим, че ще успеем да осъществим всичко, заложено в плана. Николова изрази удовлетворение от това, че незабавната помощ ще бъде изцяло реновирана. Всички коли за спешна помощ, които ще бъдат доставени, би трябвало да бъдат и вярно експлоатирани, а екипите ще бъдат подготвени. Ще има опция за образование и на парамедици, които също ще работят с тях, изясни тя.

Огнян Златев, началник на Представителството на Европейска комисия в България обърна внимание на високия професионализъм на чиновниците в Министерство на здравеопазването, работили по плана и изрази вяра скоро да има нови сходни осъществени планове. През идната година ще има нарастване на заплатите на работещите в системата на незабавната помощ, увери министър Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР