Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награждава с грамота работещите

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награждава с грамота работещите
Коментари Харесай

МЗ награждава екипа от Лом, които се грижи за пациент с COVID-19 четири месеца

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров награждава с грамота работещите в отделението по „ Анестезиология и интензивно лекуване “ на МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “ в Лом. Повод са проявените от екипа професионализъм, отговорност и безрезервност при положените грижи за пациент, за който борбата с COVID-19 е траяла сериозните четири месеца, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

В bTV Новините ви разказахме за случая на 62-годишния Димитър Цветанов, който прекара 135 дни в ломската болница след затруднения от COVID-19.

Той е приет в болница в края на месец февруари тази година с двустранна пневмония и тежка дихателна непълнота. Лекарите го интубират, след което в продължение на месеци мъжът е на апаратна вентилация. След възобновяване на спонтанното дишане и рехабилитация 2-3 пъти на ден пациентът е изписан от лечебното заведение.

Димитър Цветанов към този момент е у дома при околните си. Предстои му дълъг оздравителен интервал.

„ Изключително съм признателен на на лекарите, на сестрите и на санитарите, които са се грижили за него и го върнаха към живот “, сподели Димитър пред bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР