Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и ръководствата на асоциациите

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и ръководствата на асоциациите
Коментари Харесай

Кацаров: Категорично не трябва да се е спират плановите операции при нова КОВИД вълна

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и управленията на асоциациите на лечебните заведения, включително общински, частни, академични и държавни разискаха ограниченията, които следва да се подхващат във връзка  с предстоящото нарастване на заболяемостта от COVID-19  в страната. Целта на срещата беше да се набележат ограничения, тъй че да се понижи натискът върху лечебните заведения при възможна нова вълна.

Моето изрично мнение е да не се стопират плановите интервенции, уточни здравният министър.  

Директорите на лечебни заведения получиха информация, както за наличностите на лекарства, употребявани при лекуването на пациенти със SARS-CoV-2, по този начин и за подхванатите дейности за обезпечаване на спомагателни количества лекарствени артикули. На срещата бяха конкретизирани техническите детайлности и проблеми, които биха зародили по време на новата вълна от COVID-19, като оперативна автономия в преобразуването на леглата за лекуване на пациенти с  коронавирусна зараза, основаването на програмен продукт за наличните свободни кревати, обезпеченост с лекарства и консумативи.

По време на срещата министър Кацаров уточни, че се водят диалози за увеличение на цената на клиничната пътека за лекуване на COVID-19, както и че Министерството на здравеопазването предлага пакет за диагностика и лекуване на пациенти с  COVID-19  в амбулаторни условия.

Освен това, с цел да бъде облекчена работата на лечебните заведения и към тях да се насочват единствено пациенти, които би трябвало да бъдат лекувани в болнични условия, центровете за незабавна здравна помощ ще получат критерии, на база на които да преценят дали пациентът има потребност от хоспитализация или може да се лекува в извънболничната помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР