Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев обмисля варианта да се създаде

...
Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев обмисля варианта да се създаде
Коментари Харесай

Създават Списък с опасни за здравето вещества и включват райския газ в него

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев обмисля разновидността да се сътвори Списък с рискови за здравето субстанции, в който с приоритет да бъде включен райският газ.

На днешното съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции е подкрепено предлагането да се предизвикват промени в настоящото законодателство, обвързани с притежанието и използването на диазотен оксид (райски газ).

В Списъка с рискови за здравето субстанции ще бъдат включени субстанции, които не могат да бъдат класифицирани като наркотични, само че могат да окажат нездравословно влияние върху човешкото здраве. По този метод продажбата, притежанието и използването на божествен газ, ще бъдат преследвани от закона. Допускат се и изключения, които са записани в Закона за здравето.

Припомняме, че към сегашния момент спрямо чл. 54а. в Закона за здравето е и пълнители с него, в това число и онлайн, с изключение продажбата за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия.

Създаването на Списък с рискови за здравето субстанции цели стягане на контрола при използването и злоупотребата с диазотен оксид у нас.
 Работна група ще нищи райския газ
Работна група ще нищи райския газ

Може да се чакат промени още през идната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР