Министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечля обяви за

...
Министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечля обяви за
Коментари Харесай

Косово обяви за персона нон грата руската журналистка, задържана за шпионаж -

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечля разгласи за перноса нон грата съветската журналистка Дария Асламова, която беше арестувана през вчерашния ден при опит да влезе от Сърбия в Северно Косово.

Тя бе арестувана поради съмнения в шпионаж. „ Комсомолская истина “, изданието, за което работи Асламова, заяви, че журналистката е била освободена и се намира към този момент в Сърбия.

В известието, направено в профила на Свечля във Facebook се показва, че Асламова има възбрана да влиза в Косово за пет години.

Всеки, който с избрани цели или наставления нарушава или се пробва да дестабилизира страната ни, без подозрение ще се изправи пред силата на законите на Република Косово, написа Свечля.

В по-ранна обява във Facebook той уточни, че доста страни са потвърдили, че съветската журналистка се е занимавала с шпионаж за съветските военни разследващи служби и че е работила под прикритието на публицист.

Тя също взе участие в боевете в Украйна, като водеше агитация за съветската инвазия в Украйна, добави Светля в известието си във Facebook.

По-рано през днешния ден съветското посолство в Белград реагира по този начин: " Задържането на съветската журналистка от в. " Комсомолская истина " Дария Асламова е следващата провокация на " непризнато Косово " и образец, сочещ, че Прищина напълно подценява базови демократични правила, в това число свободата на медиите ".

Косово разгласи самостоятелност през 2008 година и е прието от над 100 страни. Сърбия и Русия обаче не признават косовската самостоятелност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР