Министърът на вътрешните работи на Черна гора Филип Аджич и

...
Министърът на вътрешните работи на Черна гора Филип Аджич и
Коментари Харесай

Фронтекс ще охранява границите на Черна гора

Министърът на вътрешните работи на Черна гора Филип Аджич и еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон подписаха в Брюксел съглашение за оперативните действия, които Европейската организация за гранична и брегова защита (Фронтекс) ще прави на територията на Черна гора.


Аджич изрази удовлетворение от подписването на новото съглашение с Фронтекс, което доста способства за подсилване на съдействието сред Черна гора и Европейския съюз в региона на ръководството на границите и реализиране на предстоящите стандарти по пътя към цялостно участие, се споделя в известие на пресслужбата на министерството.

Новото съглашение, наред с други неща, планува разполагането на чиновници на Фронтекс и използването на изпълнителни пълномощия върху всяка част от държавната граница на Черна гора, а освен на границата с Европейския съюз, както беше несъмнено в предходното съглашение.

Предвижда се, с изключение на чиновниците на полицейската администрация на Черна гора, задания по граничен надзор да извършват и членове на екипите на непрекъснатите сили на Европейската организация за гранична и брегова защита. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР