Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев продължава с атаките към

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев продължава с атаките към
Коментари Харесай

Демерджиев отново атакува кабинета Петков за украинските бежанци с помощ от Възраждане

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев продължава с офанзивите към държавното управление на Кирил Петков по тематиката за средствата, изразходвани за украински бежанци през 2022 година На парламентарен надзор в петък той заяви, че над 50% са дублираните регистрации на украински бежанци в хотелите.

По думите му, има нерегламентирани обстановки, в които един и същи човек е бил регистриран в няколко хотела.

" Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от оптималния потенциал, деца, които не са се родили, и хора, които не са влизали в България ", твърди Демерджиев.

Той сложи под подозрение и броят на търсещите протекция, защото Министерство на вътрешните работи е взело ограничения, с цел да разграничи бежанците от туристите.

" И когато това се случи - броят на хората, които би трябвало да получат протекция, понижа. При първата физическа инспекция установихме почти 3000 индивида по-малко от 12 хиляди, които трябваше да са там ", добави министърът.

Данните бяха изнесени от вътрешния министър след въпрос от депутата на " Възраждане " Ангел Георгиев, който употребява опцията, с цел да подлага на критика още веднъж " Продължаваме промяната " и ги уличи в " корупция ". Те са продължение на против последния постоянен кабинет в злоупотреби с европейски средства.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев обърна внимание, че служебният министър идва квалифициран с въпросните данни по време на блиц надзор, и го уличи в съгласуваност с " Възраждане ".

Вътрешният министър твърди още, че държавното управление на Кирил Петков е разхищавало парите за подкрепяне на украинските бежанци, като е дало общо 150 млн. лева за тях, до момента в който служебният кабинет е изразходил единствено 40 млн. лева

Калина Константинова - някогашен вицепремиет, който отговаряше тази политика в кабинета " Петков ", взе думата от пленарната естрада, с цел да опровергае изказванията. Тя изясни, че служебният министър съпоставя 150 млн. лева, изхарчени за първите пет месеца, с 40 млн. лева по-късно, като пропуща да спомене, че броят на настанените в тези интервали е друг.

" Инсинуацията е извънредно безпочвена. През май предходната година приказваме за 68 хиляди настанени, а в този момент са 8 хиляди индивида. В зимния сезон, когато започва войната и пристигнаха опашките с бежанци, говорехме за стратегия с 40 лева, след което преминахме по 10-15 лева Сравняването на тези домати с портокали е неуместно ", посочи Константинова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР