Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди пред журналисти в

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди пред журналисти в
Коментари Харесай

МВР: Акцията в столичен ресторант има връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев удостовери пред публицисти в Народното събрание, че в квартал " Драгалевци " тази заран е обвързвана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов-Къро. Демерджиев съобщи, че за момента не разполага с друга " постоянна информация ", която да показа и добави, че присъединяване на Министерство на вътрешните работи в акцията е била главно да обезпечи спомагателни сили, които да спомагат при осъществяването на процесуално-следствените дейности.

 В Южна Африка е погубен Красимир Каменов - Къро (обновена) В Южна Африка е погубен Красимир Каменов - Къро (обновена)

След въпроси на публицисти министърът удостовери неофициалната досега информация, че дейностите са били ориентирани против някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров, прочут с прякора си Еврото, и предприемача Размиг Чакърян-Ами.
" Има ясни данни за спор сред починалия Красимир Каменов и Размиг Чакърян-Ами, само че би трябвало да се изяснят редица условия преди да се вършат някакви заключения ", съобщи Демерджиев и добави, че техните имена са единствено част от имената, които се загатват при осъществяването на тези инспекции.
По информация на " Дневник " няма арестувани след инспекцията. Пред шефът на ресторанта Николай Иванов съобщи, че служителите на реда даже не са влизали в заведението. " Бяхме си на работа и пристигнаха служители на реда на инспекция, даже не влязоха в ресторанта. Бяха извън, всичко беше за 15-20 минути. Нито са желали документи, нито са проверявали личния състав, клиентите, нито са желали нещо ", съобщи Иванов. По думите му заведението не е обвързвано с Ами или Петьо Петров, а притежателите, които били гърци пътували към ресторанта. По информация на Българска национална телевизия обаче Петьо Петров има офис покрай заведението, а други медии настояват, че Ами живее наоколо.

Във връзка с следствието за убийството на Красимир Каменов-Къро министърът заяви, че още на следващия ден силовото ведомство изпраща собствен чиновник в ЮАР, който би трябвало да получи спомагателна информация от локалните управляващи и да се запознае с хода на следствието. Той увери, че министерството прави всичко належащо за определяне на всички данни и условия, само че по " извънредно суровия доказателствен материал може да се заключи, че това не е дело на българска група ".

" Кой я е заел, това е значимият въпрос. Събираме информация по всички вероятни версии ", добави Демерджиев.

 " Криминален престиж ": Кой беше Красимир Каменов-Къро
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР