Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече слуховете, че ще

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече слуховете, че ще
Коментари Харесай

Бойко Рашков с първи коментар за това дали ще оглави КПКОНПИ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отхвърли слуховете, че ще бъде освободен от поста си и ще заеме поста на началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). " Слуховете не разясня ", съобщи Рашков пред bTV. За рокадата по върховете на властта се приказва от дни, само че до този миг нямаше удостоверение нито отказване от публични източници. " Той би бил страховит началник на КПКОНПИ ", считат депутати от разнообразни политически сили.

След като някогашния основен прокурор Сотир Цацаров напусна комисията, тя се ръководи краткотрайно от заместник-председателя Антон Славчев, някогашен кадър на ДАНС. Той оглавяваше комисията и през 2019 година след абсурда с терасата на тогавашния ръководител Пламен Георгиев.

Припомняме, че държавното управление анонсира, че готви нов антикорупционен закон, който да раздели комисията на две и да й даде големи пълномощия - за битка с корупцията и за конфискация на нелегално имущество. Месеци по-късно подобен закон обаче към момента няма.

Причината - разбирателството в обединението сред " ИТН " (ИТН) и всички останали се изчерпва единствено с това, че КПКОНПИ би трябвало да бъде разграничена на две. " Има Такъв Народ " упорстват ръководещите двата органа да вземат решенията си с цялостно болшинство. Другите партии от обединението не поддържат това и считат, че тази концепция може да попречи на работата на комисията.

Бойко Рашков оглави Министерство на вътрешните работи по времето на двете служебни държавни управления на Румен Радев, а след това зае тази служба в кабинета на Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР