Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес
Коментари Харесай

Унгария: Готови сме да се присъединим към сътрудничеството на страните от Отворени Балкани

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто съобщи през днешния ден на срещата на върха на страните от " Отворени Балкани ", че Унгария е подготвена да се причисли към съдействието на страните-членки на тази районна самодейност, заяви Танюг. 

Унгария е подготвена да се причисли към това тясно и близко съдействие на страните от " Отворени Балкани ", когато става дума за интегрираните енергийни пазари, без значение дали става въпрос за газ, електричество и замяна на сила. Готови сме да се присъединим към съдействието и когато става дума за застраховане на сигурността на продоволствието и когато става дума за привличането на вложения в този район, съобщи Сиярто. 

Той сподели, че в този миг това е може би упорит проект, добавя Българска телеграфна агенция.

Сиярто посочи, че Унгария мощно поддържа самодейността " Отворени Балкани " и тези страни са създали нужните стъпки за интеграция в Европейски Съюз и в този момент най-сетне е моментът Брюксел да работи.

Той акцентира, че в случай че решаваше Унгария, Западните Балкани към този момент биха били в Европейски Съюз. Ние сме разочаровани от това, което в момента се случва по отношение на политиката на разширение в Брюксел, сподели Сиярто.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР