Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви пред

...
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви пред
Коментари Харесай

Турция иска САЩ да спазват съюза и да одобрят продажбите на F-16

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан съобщи пред своя американски сътрудник - държавния секретар Антъни Блинкън, че Турция чака Вашингтон да извърши уговорките си по продажбата на изтребители F-16, заяви „ Сабах “.

Разговорът се състоя един ден откакто Комисията по външни работи на турския парламент утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Съединените щати приветстваха това решение, което съгласно известията е обвързвано с утвърждението на Съединени американски щати за продажбата на изтребители F-16 на Турция.

Турските медии оповестиха, че Фидан е споделил пред Блинкън, че въпросът към момента е на дневен ред в Народното събрание, защото общото заседание на Народното събрание ще има последната дума по въпроса за участието на Швеция в НАТО. Той също по този начин е показал, че Вашингтон, респективно Конгресът на Съединени американски щати, би трябвало да работи " в духа на Алианса " и да извърши уговорките си във връзка с продажбите на F-16.

Припомняме, самата Турция обаче наруши политиката на следване на " духа на Алианса " и закупи съветски ракетни комплекси С-400, игнорирайки причините на съдружниците,че това ще докара до проблеми за НАТО.

Фидан и Блинкън са разговаряли и за обстановката в Газа и кипърския въпрос. Турският външен министър още веднъж е подчертал значимостта на " незабавното преустановяване на огъня " в Газа и започването на договаряния. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР