Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан проведе среща

...
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан проведе среща
Коментари Харесай

Най-важният министър на Ердоган прие Пеевски и Чакъров

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан организира среща в формалната резиденция на посолството на Турция в София с номинираните за съпредседатели на Движение за права и свободи Делян Пеевски, ръководител на ПГ и доцент доктор Джевдет Чакъров, оповестиха от пресцентъра на партията. 

 

Турският министър на външните работи Хакан Фидан стартира обиколка в три балкански страни – Албания, България и Румъния.

 

Обиколката на Фидан ще продължи от 28 до 31 януари.

 

По време на формалните визити на Фидан в трите балкански страни се чака да бъдат разисквани двустранните връзки, както и настоящите районни и световни въпроси.

В изказването на министерството на външните работи на Турция се добавя, че Фидан ще се срещне с турски предприемачи и с представители на турската общественост в Албания, България и Румъния.

 

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан е на публично посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

 

В програмата на визитата през днешния ден е планувана двустранна среща с Габриел и пленарни диалози сред двете делегации. Ще бъдат дискутирани настоящи въпроси от двустранния и интернационалния дневен ред. Габриел и Фидан ще създадат взаимно изказване за медиите.

 

В рамките на деня Хакан Фидан ще има срещи с представители на законодателната и изпълнителната власт в България, както и с основния мюфтия.


Посещението на турският външен министър в София е част от балканска обиколка на Фидан. Той пристигна от Албания, а след България ще посети и Румъния.

Припомняме, че секретарят на Външно министерство Мехмед Саит Уянък е назначен за нов дипломат на Република Турция у нас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР