Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи вече

...
Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи вече
Коментари Харесай

Османи очаква скоро да се срещне с българския външен министър

Министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи към този момент е изпратил писмо до българския външен министър Светлан Стоев и чака среща с него и провеждането на междуправителствена комисия.
„ Още през вчерашния ден изпратих приветствие до новия министър на външните работи и показах предпочитание за скорошна среща за да се доразвие концепцията за осъществяване на междуправителствената комисия, за приемане на отчетите от работата на комисиите досега, както и за приемане и одобрение на проекта за деяние. Мисля, че това са значими стъпки за по-нататъшното използване на Договора и построяването на доверие ”, сподели Османи.
 Османи желае Европейски Съюз да стартира договарянията за участие Османи желае Европейски Съюз да стартира договарянията за участие
Министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи е изпратил писма до сътрудниците си от Европейски Съюз и до 50 евродепутати с искане на срещат...
Той акцентира, че към този момент няколко месеца колкото е допустимо по-скоро на междуправителствената комисия, защото това е най-важният инструмент, който прави оценка обективно динамичността на използването и не дава опция за субективни тълкувания. Северна Македония се е заела да ползва Договора (за добросъседство с България – бел.ред.), сподели Османи след конференцията с основния договарящ за присъединението на Албания към Европейски Съюз Зеф Мази.
Според него, това е единственият метод за нормализиране на връзките и продължение на съдействието и Скопие ще продължи да работи в границите на плануваните от Договора принадлежности.
„ Ето за какво мисля, че е значимо да се реализира тази връзка и да се свика междуправителствена комисия допустимо най-скоро, тъй като това ще даде спомагателна динамичност на съдействието. Очаквам тази седмица да се проведат някои срещи и значими начинания ”, сподели министърът, без да прецизира елементи.
Важно е страната да има подготвеност да се включи в този развой, „ тъй като шансът за юни е неповторим, тъй като останалите цикли на срещите на Европейски Съюз са по-ограничени и по-сложни заради доста условия - вътрешни, районни, европейски ”.
 Османи: Без единодушието на България не може да има договаряния с Европейски Съюз Османи: Без единодушието на България не може да има договаряния с Европейски Съюз
Политиката по разширението на Европейски Съюз се дефинира при цялостен консенсус. Ако няма единодушие на всички 27 страни-членки тогава не може да запо...
" Смятам, че би трябвало да поставим всички старания, с цел да реализираме някакво съглашение за установяване на дата за юни тази година и по тази причина са добре пристигнали тези старания, които чакам тази седмица ", сподели Османи.
Той повтори, че е допустимо решение с България и със служебно държавно управление и че се надява връзката и дипломатическите опити с новото държавно управление в София тази седмица да дадат резултат.
„ Не бива да стопираме. Трябва да работим за юни с целия потенциал, който имаме, да активизираме цялата поддръжка, която можем да получим за юни тази година. Служебното държавно управление може да вземе такова решение ”, счита македонският министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР