Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Буяр Османи е в София, опозицията в Скопие поиска предсрочни избори

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи възнамерява на следващия ден да повдигне повдигне въпроса за отваряне на формален културен център в Благоевград:

" Все отново това е функционалност на културния продан сред двете страни. Това е пътят, който би трябвало да следваме, с цел да се гради доверие сред двете страни ".

Османи е на двудневно посещаване в София и на следващия ден ще бъде признат от служебния министър председател Гълъб Донев, служебния министър на външните работи Николай Милков. Ще се срещне и с водачи на политически партии.

Скопие реши да изиска да бъде открит формален център в Благоевград, откакто там беше открит така наречен македонски културен клуб " Никола Вапцаров ", финансиран от частни лица - канадски жители, а сдружението, което стои зад него, е неразрешено с присъда на съда у нас.

В Скопие през днешния ден повече от 4 часа партийните водачи и министър председателят Димитър Ковачевски заседаваха за измененията в Конституцията за включване на българите. Срещата приключи без резултат.

Ковачевски прикани конституционните промени да не се трансформират в спънка, която страната сама си основава, а след съвещанието водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска предварителни избори.

" Няма единодушие за промени в Конституцията и разумното е Народното събрание да се разпусне и да се отиде на избори. Това е и нашата позиция ", сподели Мицкоски, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР