Министърът на туризма Зарица Динкова е на работно посещение в

...
Министърът на туризма Зарица Динкова е на работно посещение в
Коментари Харесай

Зарица Динкова е в Узбекистан за участие в 25-a сесия на ГА на СО по туризъм към ООН

Министърът на туризма Зарица Динкова е на работно посещаване в Самарканд, Узбекистан за присъединяване в 25-a сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, както и в 120-а сесия на Изпълнителния съвет на СОТ.

Световната организация по туризъм (СОТ) е профилирана организация на OOН и водеща интернационална организация в региона на туризма. В нея членуват 159 страни и над 500 представители на туристическия отрасъл.

В рамките на Генералната асамблея ще бъда утвърден и новият състав на Изпълнителния съвет на СОТ, в който България бе определена за мандат 2023-2027 в конкуренция от 11 претенденти.

При откриването на сесията генералният секретар на организацията Зураб Пололикашвили очерта водещите интернационалните трендове в областта на туризма. Акцент беше подложен върху възобновяване на туристическия бранш след пандемията от COVID-19, въздействието на районните спорове, както и новите благоприятни условия за стабилно развиване на туризма.

Представено беше и предлагането на Регионална комисия „ Европа " за нов „ Дневен ред за Европа 2030 - туризмът води смяната. " Чрез него ще се работи за трансформиране на бранша в посока на спазването на екологичните правила, които се постановат в международен мащаб.

Министър Динкова организира диалози с генералния секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили и държавния секретар по туризъм на Испания Росана Морийо.

Потенциалните благоприятни условия за партньорство в региона на туризма бяха разисквани по време на срещата и с Гулнора Рахимова- заместник-министър на стопанската система и финансите на Узбекистан.

Министър Динкова беседва и със съветника по външните работи на министъра на туризма на Израел - Пелег Леви. Тя изрази съпричастността си към човешката покруса, която се разиграва в Израел. Декларира подготвеност за координиране на нова дата за визитата й в Израел за среща с министъра, незабавно щом събитията го разрешат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР