Министърът на туризма д-р Стела Балтова проведе телефонен разговор с

...
Министърът на туризма д-р Стела Балтова проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

От началото на октомври България излиза от червения списък на Израел с рискови държави

Министърът на туризма доктор Стела Балтова организира телефонен диалог с министъра на туризма на Държавата Израел Йоел Развозов.

Основна тематика на диалога бе предприемането на ограничения в посока облекчаването на условията за пътешестване в изискванията на пандемия и на основата на дългогодишните другарски и ползотворни връзки сред двете страни.

След серия от стъпки, подхванати още през юли, изпратени писма на разнообразни равнища и диалози, в средата на септември министър Балтова организира работна среща с посланика на Израел в София, Н. Пр. Йолам Елрон, с цел да обсъдят обстановката с COVID-19 в двете страни, ограниченията, които се подхващат, както и темпа на имунизация.

В тази връзка, още при започване на диалога израелският министър заяви положителната вест, че са направени всички юридически действия за това България да премине от аления в оранжевия лист на страни в класификацията за разпространяване на COVID-19 на израелските здравни управляващи, като това ще се случи от началото на месец октомври.

Коментирана бе и тематиката за по този начин наречената трета, подсилваща доза за имунизация. В Израел, към този момент над 30% от жителите, най-вече хора над 60-годишна възраст и с по-слаб имунитет, са имунизирани с трета доза.

Не на последно място бе разискван и препоръчаният от българската страна план на Меморандум за съгласие в региона на туризма, който има за цел да актуализира наличието на актуалната договорно-правна база от 1999 година Министър Развозов увери, че специалистите на израелското Министерство на туризма работят по оферти от българските си сътрудници документ и в най-скоро време ще дават своето мнение.

Двамата показаха увещание за бъдещи взаимни дейности и пожелания за бързо възобновяване на туризма, бранш, който има значително значение за стопанските системи на България и на Израел. Министър Развозов съобщи подчертания интерес на израелските туристи към дестинация България.

Израелските жители главно реализират пътувания до България, като търсят атрактивни и преференциални предложения, водолечение, съчетано с отмора на море или ски почивка, обиколни турове за запознаване с културните обичаи и посещаване на дестинации, свързани със мемоари за еврейската история и просвета.

Представители на водещи израелски медии ще посетят България идващия месец по покана на Министерство на туризма. Журналистите ще се срещнат с опциите за СПА, балнео и ски почивка в страната ни, а по този начин също и с настоящите ограниченията за безвредна и сигурна отмора през сезон Зима 2021/2022 в страната ни. Като атракция за публицистите сa готови спа процедури, дегустации на фермерски артикули и доста други вълнуващи прекарвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР