Министърът на туризма д-р Илин Димитров откри 10-ото юбилейно издание

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров откри 10-ото юбилейно издание
Коментари Харесай

Министър Димитров откри 10-ото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“ в Стара Загора

Министърът на туризма доктор Илин Димитров откри 10-ото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното завещание „ Августиада “ в Стара Загора.

Събитието, на което си дават среща най-хубавите мазета на България, а забавни и нови кулинарни артикули вършат своята премиера, се организира от 23 до 25 септември на Античната улица на римския град в Стара Загора. Тази година ще бъдат показани 35 винарни от цялата страна и чужбина. 

При откриването на „ Августиада “ министър Димитров връчи грамоти за повсеместен принос за развиването на културно-историческия туризъм и за разпространение на марката „ Дестинация България “ на община Стара Загора и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора. 

В обръщението си министър Димитров напомни, че министерството на туризма е създало 12 кулинарни и винени дестинации в 52 общини в България. Събития от този тип са един доста добър мотив да се извърнат прожекторите към благосъстоянията и многообразието на дестинация България, превъзходен мотив за визити и отмора, както и метод за сполучливото разпространение на локалния туризъм и устойчивото развиване на районите, акцентира служебният министър. 

„ Фестивалът гради традиция и дух, като съчетава виното с богата и разнообразна културна стратегия наоколо до неповторими археологически обекти. Участието на Държавна опера Стара Загора, джаз обединения от града и България и още доста други реализатори издигат в допълнение престижа на това удивително събитие. Това е и повода фестивалът с неговата уникалност и неповторима атмосфера да е водещ във винения календар на България “, уточни министър Димитров. И добави, че туризмът е на първо място прекарване, а виното и кулинарията са неразделна част от всяко пътешестване и основават с страстта трайни мемоари.

Всяка година фестивалът се обрисува като водещ във винения календар на България с огромен капацитет за привличане на интернационален интерес, а интернационалното наличие се ускорява с обичайно присъединяване на винарски мазета от Балканските страни. В последните години винената и кулинарната просвета в България бележат впечатляващо развиване и събития от подобен темперамент се радват на голям интерес. Сред участниците и гостите са представители на винопроизводството, хранителния отрасъл, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния бранш, държавни институции и доста други посетители и ценители на виното и кулинарията.

В първата вечер на фестивала на сцената на Държавна опера Стара Загора бе определена и Царица на Августиада 2022, която беше удостоена със статуетка на смален вид на Златната роза на Министерство на туризма. Тази година това бе 19-годишната студентка в Нов български университет Ивайла Ушева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР