Министърът на транспорта Ивайло Московски изрази днес надежда, че преди

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски изрази днес надежда, че преди
Коментари Харесай

Московски се надява да се отчетат всички мнения, преди да се приемат правилата за международен превоз

Министърът на превоза Ивайло Московски изрази през днешния ден вяра, че преди приемането на новите правила за интернационалните пътни транспорти, чието разискване продължава, да се отчетат всички отзиви. Той разяснява този въпрос на конференция след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по превоз в Люксембург, което ръководи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Московски означи, че решенията на комисията по превоз на Европейския парламент са станали мотив за сериозен политически спор в България. Решението на парламентарната комисия, с дребни изключения, устройва транспортния отрасъл в България, посочи министърът. По неговите думи тези изключения са свързани с предлагането за връщане на камионите на адреса на регистрацията им на всеки три седмици.

Ако сме рационални, мисля, че ще реализираме резултат, който да удовлетворява всички, съобщи Московски. " Причината да не реализираме прогрес е, че въпросът е доста сензитивен, доста постоянно обвързван с политиката ", разяснява еврокомисарят по превоза Виолета Булц.

Необходимо е да създадем отстъпки, които могат да устоят във времето. Европейската комисия не желае нито в допълнение да отваря, нито да затваря пазара на транспортите, добави тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР