Министърът на транспорта Ивайло Московски и еврокомисарят Виолета Булц сн.

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски и еврокомисарят Виолета Булц сн.
Коментари Харесай

Без пробив в договарянето на правилата за международните превози


Министърът на превоза Ивайло Московски и еврокомисарят Виолета Булц сн. БГНЕС

Няма пробив в договарянията за новите правила за интернационалните пътни транспорти, така наречен пакет " Мобилност ". Това регистрираха Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз, след днешното съвещание на отрасловите министри на превоза в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.

С оглед на съществуващите огромни разлики в позициите на страните в Европейски Съюз, не беше допустимо реализиране на единодушие по време на българското председателство, съобщи българският министър Ивайло Московски, който ръководи съвещанието.

Открити остават въпросите свързани с каботажа (превоза на артикули отвън главния интернационален курс на камионите), седмичната отмора на водачите в кабините на камионите, връщането им вкъщи на три седмици, слагането на цифрови тахографи във всички камиони, използването на разпоредбите за командироването на служащи и за водачите след избран период. Това заяви еврокомисарят по превоза Виолета Булц. Тя дефинира тематиката като извънредно сложна.

Вече две ръководи на Съвета на Европейски Съюз се занимават с пакета " Мобилност ", който беше препоръчан от Франция.

По време на българското председателство текстовете на предложенията бяха усъвършенствани, с цел да е допустимо в бъдеще напъните да се насочат към решението на откритите въпроси, сподели Московски. Той означи, че председателството, Европейска комисия и страните са вложили извънредно огромни старания с цел да бъде реализиран прогрес.

Московски означи, че обсъжданите промени ще се отразяват директно на цените на транспортите и на европейския пазар.

Според еврокомисаря по превоза Виолета Булц е належащо да се вземе политическо решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР