Министърът на правосъдието, Атанас Славов, заяви, че ще инициира нови

...
Министърът на правосъдието, Атанас Славов, заяви, че ще инициира нови
Коментари Харесай

Славов ще инициира нови промени в Закона за защита от домашното насилие

Министърът на правораздаването, Атанас Славов, съобщи, че ще инициира нови промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, като предложи включването на инкриминирането на проявено мъчение и свирепост по време на интимна връзка. По думите му, тази смяна не е била призната от Народното събрание при последните промени на закона. Славов прикани да не се употребява популизъм от страна на партиите по въпроса, визирайки случая с обезобразеното момиче в Стара Загора.

Славов напомни, че в законопроекта за отбрана от домашно принуждение, който беше квалифициран от правосъдното министерство, казусът с насилието по време на интимна връзка, която не е общуване сред две лица, е бил подложен. За страдание, в два съответни следващи Народното събрание този въпрос беше изкаран от законопроекта и не беше признат, уточни министърът.

Ако институциите не се задействат, Славов посочи, че може да сезира Висш съдебен съвет. Очевидно е, че някои аспекти на следствието по случая в Стара Загора са били подценени, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР