Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев каза пред съда,

...
Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев каза пред съда,
Коментари Харесай

ЗАПЛАХИТЕ СРЕЩУ ТАГАРЕВ: Министърът на отбранта заяви пред съда, че се е почувствал уплашен

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев сподели пред съда, че се е почувствал изплашен от изпратено му известие във фейсбук.

Това той изясни пред районния съд в София по време на делото против Григор Димов.

,,След като получих известието, го демонстрирах на сътрудника си Елена Маркова и след това рапортувах на ГДБОП, с цел да създадат проверка``, сподели министърът пред съда.

Той посочи че е разпитан от антимафиотите в постройката на Министерството на защитата. Тагарев разясни, че различен път, когато е получавал закани, не е подавал сигнал в Министерство на вътрешните работи.

Министърът уточни, че заплашителното известие съвпаднало с така наречен Поход за мир, който в същите дни бил разгласен.

На първото съвещание по делото в края на ноември предходната година се оказа, че Димов не е получил в период обвинителния акт и по тази причина началото на процеса беше отсрочено. Освен това тогава и Тодор Тагарев не е бил постоянно известен.

Прокуратурата даде на съд Димов за това, че на 4 юли изпрати на министъра на защитата заплашително известие на персоналния си профил във фейсбук. По случая беше формирано досъдебно произвеждане.

В хода на следствието бяха разпитани очевидци, направени бяха експертизи и бе открито, че профилът в обществената мрежа, от който е изпратена заканата, е основан и употребен от Димов.

На 19 юли Софийският областен съд пусна от ареста против подписка Григор Димов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР