Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич коментира, че след

...
Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич коментира, че след
Коментари Харесай

Вучевич: Курти мечтае за Велика Албания, няма да спре, докато не осъществи мечтата си

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич разяснява, че след приема, който министър председателят на Косово Албин Курти е имал в Тетово, е ясно, че той има огромна поддръжка, че всичко му е разрешено и, че желае " Велика Албания ", оповестява RTV.

„ Те отвориха кутията на Пандора и не помнят, че повече черногорци живеят в Сърбия. Мисля, че има общоалбански консенсус, че те виждат този исторически миг като късмет за обединяване, а Албин Курти мечтае за Велика Албания и няма да спре ”, добави още Вучевич.

Вучевич уточни, че срещите, които сръбският президент Александър Вучич ще има през днешния ден и на следващия ден в Унгария с премиера на страната Виктор Орбан и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, са доста значими за Сърбия.

„ И двете срещи са значими за нас. Унгария е най-хубавият юрист на Сърбия, в случай че мога по този начин да се изразя, в Европейския съюз. Отношенията с Турция са чувствителни и доста значими за нас, тъй като те са суперсила, която с изключение на всичко друго има и най-големия брой бойци на КФОР. Това, което за нас е казусът е въоръжаването на КБС и ние би трябвало да покажем нашите позиции, каква е позицията на Сърбия, какви са алените линии. Срещите няма да са лесни, тъй като цяла някогашна Югославия участва, в това число Косово, Румъния и България, както и Украйна “, сподели Вучевич.

Вучивич уточни, че по-големият напън върху Сърбия, както разгласи Вучич, ще стартира от срещата, оповестена за 22 август.

„ Натискът е непрекъснат. За да сме сърби, би трябвало да сме американци или руснаци. Мисля, че можем да бъдем единствено сърби. Няма да окачваме ничие знаме до сръбското, единствено когато имаме посетители. Уважаваме всички флагове, само че не ни трябват. Докато Александър Вучич води такава политика, той ще има цялата ни поддръжка “, съобщи Вучевич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР