Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на президента Румен

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на президента Румен
Коментари Харесай

Каракачанов за отчета на президента: Това е война между институциите

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява думите на президента Румен Радев, съгласно който състезанието за избор на нов военен аероплан е извадил " порочния жанр на ръководство на интернационалната сцена ".
 Президентът: Ще основа съвет, който да създаде опция на застоя
" Да твърдиш едно сходно нещо и то неведнъж, това за мен е война сред институциите, която е безспорна непотребна. За мен. Аз не съм си разрешавал да атакувам която и да е институция, даже когато съм бил в съпротива, критикуваш един, различен, втори, трети за неточности ", означи Каракачанов пред публицисти.

Той означи, че " тази война межди институциите не е потребна нито за президентската институция, нито за парламентарната народна власт, нито за изпълнителната власт ". " Колкото по-рано тези неща бъдат осъзнати от българските политици и спрат, толкоз може би по-рано и българите ще стартират да си връщат доверието към институциите ”, добави още военният министър.

Каракачанов разяснява обстоятелството, че от трите плана, двата, които предложили нови самолети, надскачат цената от 1,5 милиарда „ След като надскачат цената от 1,5 милиарда ние имахме два разновидността. Единият – да върнем процедурата в изходна точка, да загубим година и половина – две, т.е. авиацията да продължи да лети на крилата на илюзиите. Или да престъпим към съответни договаряния със страната, която съгласно нас би могла да ни предложи по-добрият вид за изтребител ”, изясни министърът на защитата.

Според него, когато стартират договарянията, „ е добре да има тишина в ефира, с цел да не си пречим взаимно ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР